Naik flight usia kandungan 8 bulan

Hi mommies. Nak tanya kalau usia kandungan dh mencecah 8 bulan cun. Boleh ke naik flight? Sbb mak mertua suruh berpantang di kpg. Kpg sy di sarawak, sy skrg dok di kl.

1 Balas

Saya naik flight dari kl ke kuching time 5months pregnant.tanya pendapat dr dulu sebab sis dah 8months kan.kalau boleh sis bersalin saja kat sarawak. Sebab kalau sis atau suami sis org sarawak,anak akan dapat rm1000 masa buat birth cert nanti.kena inform nurse kat kl so dorang transfer buku pink awak.and kena juga inform klinik yang awak akan pergi nanti kat sarawak.

5y ago

Oh ☺ ok juga kan tu tp sy & asben dlm discuss dulu sis. Tp tq ya sis for your opinion.