Shave sebelum bersalin

Hi mommies. Nak tanya, kalau sebelum bersalin memang kena shave bersih bersih (sampai tak ada bulu lansung) ke vagina kita tu? Or just trim je bagi pendek pendek? Ada orang cakap, kena shave habis just in case nanti kena jahit tak terjahit sekali bulu. Takut nanti ada infection. Boleh bagi pendapat?

5 Balas

Better shave sendiri, sbb segannnn dgn nurse 😂😂 Pglmn anak 1st dulu lah.. Masa 2nd & now 3rd, shave sendiri guna hair remover, boleh beli dkt shoppe, murah je sis rm8++ Bulu2 kat private part semua pendek da, no more itchy n lebih rasa selesa..

ye sis. kena shave bersih2 sampai licin abis. nanti kalau bersalin time nurse/dok jahit,xde la tertarik bulu tu.🤭sbb kalau trim je,nnti kalau dh masuk lbour room, nurse akan cukur balik sebelum bersalin

Kena shave habis. Let's say ada bulu sikit sikit nanti nurse akan shave sampai licin dalam labor room. Ini pengalaman saya la. Gov hospital saya tak pasti macam mana.

Sbbnye nti kalau nk jahit mudah nk beersihkan kawasan tu.. dan utk cepat kering luke tu. trim pendek pon xpe.

kdg ada y rajin..tolong shave kan tpi malu laa🤣