Baby start berjalan umur berapa?

Hi mommies. Nak tanya, baby korg start bjalan umur brape? Baby sy belum bjalan lagi, umur 12 bulan. Boleh share ke ? Sy risau sgt . Baby sy bdiri pegang2 kerusi, pagar cmtu je lagi. Kadang bgn bdiri kejap2 . Normal ke?#firstbaby #firstmom

7 Balas

normal . nurse n doktor pn ckp 1 tahun 6 bulan pling lmbt baby Jalan n dduk sndri. klau 1 thn 6 bln xjln n dduk kita kena risau. better ask KK or klinik baby anda

Anak sy dkt nak 1y 2m blm bjln lg . Dia klaw nk bg bejalan, biar leka dia jln sendiri . Klaw ada sape2 depan dia, auto mls bjln 🤣

normal je tu. anak sulung sy 1 tahun 4 bulan baru nk jalan betul anak no 2, 10 bulan da jalan,bergantung pada bayi tu sendiri

8mo ago

oh ye ke . Alhamdulillah lega sihat baca. balik kg haritu duk banding2 kan anak . rasa sedih sgt 😭

normal tu.. anak sy 1 thun 2 bulan start pndi tu pn 2 3 lgkh jln take time sis, 1 thun 4 bln dh btul2 pndi bjln..

no worries sis, ank sy yg 1st 1 thun 3 bln bru pndai bjln.. tpi adiknya blm smpai sthun bjln sudh.. 😁

Normal. Bergantung pada tumbesaran anak masing-masing. Anak saya 1 tahun 2 bulan, baru ok berjalan.

8mo ago

Alhamdulillah lega sgt baca . tq respond . sgt2 membantu

Anak sy 12 bln berjalan, tpi x sama.. cousin dia pla 1 tahun 5 bln bru brjln

7mo ago

oh ye kee . tq for your sharing.