1 tahun 4 bulan belum jalan

Hi mommies, nak tanya ada tak anak yg late walker? Anak saya dh 1 tahun 4 bulan still belum jalan. Risau jugak.. but dia boleh cruising/ stand dkt kerusi meja cuma jalan je belum.

2 Balas

Normal. Anak sulung saya 1tahun 5bulan baru berjalan sendiri tanpa pegang apa apa. Anak no 2 masa 10/11bulab dah start tatih

7mo ago

Betul. Sebab anak sulung saya dia tak tatih langsung. Knowknow terus jalan 😂 ikut readiness setiap anak

rajin2 bawa ank tatih dlm rumah, bg pijak rumput/pasir utk ransang deria pd kaki.