Takut buang air besar

Hi mommies, nak tanya, ada pernah ke rasa takut nak membuang air besar, lagi lagi bila sembelit, sebab takut bila meneran tu terberanak sekali? Maaf lah pelik sikit soalan ni 🤣 #firstmom #22weeks

20 Balas

sy bnyk kn makan buah n yogurt. buah yg membantu pencernaan, mcm anggur,betik, berries, yogurt pn perisa berries.minum air bnyk especially susu. sy suka susu yogurt farm fresh atau susu segar farm fresh. makan sayur n makanan berkuah. dr nutrition cakap buah2 n sayur ni bagus bantu melawaskan pembuangan. org tua ckp pantang tkleh makan buah la tkleh minum air bnyk la apa la sy tk ikut sgt, yg mane bagus untk kesihatan mase pantang n tk memudaratkan sy, sy ambk.