Vaksin Covid 19

Hi mommies, nak tanya ada ke dalam ni yang ambil vaksin covid 19?? Sy week 26 tapi masih tunggu appt date untuk dos 1. Tapi sy rasa was-was pulak. Nak ambil ke tak ya? yang dah ambil, boleh tak share sikit? Thank you.😊#pleasehelp #firstbaby

2 Balas

sy dah lengkap dua dos. skiranya mgandung , disarankan slps 14 mgu kandungan br ambil vaksin. vaksin sgt mbantu mlindungi ibu dan anak sbb smasa mngandung ni antibodi ibu2 lbh rendah utk mlindungi bayi. boleh terus pergi walk in ke mana2 ppv atau minta bantuan dgn nurse kkia utk atur suntikan

3y ago

klu diikutkan pdapat perubatan yg terbaru, bila2 pn boleh dptkan suntikan tp sstgh kkia msh stick dgn 14 mgu ke atas br suntik sbb ada org lps suntik vaksin dia akan demam (ada risiko dgn kandungan). apa pn minta nasihat lanjut dr kkia ya mommy. mrk boleh aturkan utk mommy.