DUE 25/05/2023

Hello mommies! Nak tanya 2 hari lepas after kena seluk kerap keluar lendir berwarna coklat & merah but semalam dah kurang keluar mucus plug and harini keluar balik lendir berwarna coklat & merah plus contraction sikit sikit. Still menunggu bila nak keluar darah @ pecah air ketuban. Selalu berapa lama ya? 37 weeks alreadyyy 🫣kite da excited nak jumpa baby hehe #firsttimemom #firstbaby #firstmom #ingintahu

10 Balas

Due kita hampir samala 😍. saya 26/5/23 ni… Saya pun kena seluk 2 hari lepas tapi takde bukaan.. kena seluk sebab perut asik mengeras setiap 10 minit, doc ingat contraction.. sekali seluk takde bukaan.. balik ja dari hospital, malam tu ada keluar cecair warna kecoklatan. esok pagi kencing jadi warna kuning kemerahan. tapi takde rasa sakit apa apa pun.. cuma perut kerap mengeras. pagi ni bangun ada tompok kemerahan… kecil ja tompoknya.. tapi saya still tak pergi hospital sebab takde rasa sakit… doakan baby cepat keluar dan semoga bersalin saya dipermudahkan 🤲. tak sabar nak tengok baby ni 🤭

12mo ago

smoga dpermudahkn amin

Hello mommies, time nak dekat due ada kena seluk ke? Saya tak tahu sebab first time mom. By the way, due date saya nak dekat2 sama dengan sis, 27/5/2023. Tapi kenkdg ada rasa mcm sengugut tu sekejap je lepas tu hilang baby bergerak macam biasa dalam perut.

12mo ago

hello mommies. bukan dekat tarikh due je kena seluk, kalau awak rasa awak sakit yg was was, awak risau dgn kandungan awak, awak refer je hospital. doc maybe akn seluk check tgk bukaan. sbb kita sakit kdg bukaan dah buka.

Sma mcm saya lh hri tu..16hb contraction kuat bukaan 2cm kena tahan wad 1 mlm sbb bru 37weeks..pstu blk rmh kluar darah + lendir lps kena seluk..25hb pcah air ktuban😂😂 due 8/5,bby kluar awal pula😂😂😂

12mo ago

wah, baby betul betul tak sabar jumpa ibu ayah dia ni. saya kena seluk 2 kali, first tak dak bukaan lagi, second baru 1 cm sekarang pon baby tak nak keluar lagi 😂 btw congrats sis and selamat berpantang 🫶🏻

kita sama sis . sy 2x seluk . bukaan bru 2cm balik rumah dh 4hri keluar lendir darah n mucus . lepastu bawah tu sentiasa rasa mcm sakit2 pedih bila berjalan . semoga baby cpt keluar dan dipermudahkan semuanya . amin

12mo ago

amin amin .

Due kita sama sis tapi masih takda tanda cuma contraction palsu je 🤭 Kena seluk sebab apa sis ? Prob keputihan ke ? Semoga dipermudahkan urusan sis dan baby ❤️

12mo ago

haritu sakit contraction. rasa macam period pain tapi sekali tangkap pinggang belakang, time tu tak senang duduk then pergi hospital. doc seluk check bukaan baru 1 cm 🥲 awak pon semoga dipermudahkan segala urusan nanti. countings weeks je tu kan 😆

saya 39w 5d masih tiada tanda just contraction mcm period pain da 3 hari cuma sekejap je 1 jam pastu normal balik 🥲🥲 tak sabar nk jumpa baby

12mo ago

Due date sy pun 8hb 5 tapi masih xde tanda2 nk bersalin, ghisauuuu . Kalau boleh xnak laaa kena paksa 😐😣

saya sekrng 38minggu bby kerap lah mgeras lpas tu skrg ni krp cirit due 21/5 saya xpergi hospitl tapi xada tnda2 lgi cuma bby mgeras dn kerap ke tndas

12mo ago

kerap cirit tu maybe dkt dah tu nak bersalin. baby daa makin membesar, ruang dia dah sempit, ruang penghadaman kita pon dah sempit. kerap baby mengeras tu ada tak gerakkan sis? if takde gerakkan selama 2 atau 3 jam better awak refer hospital. risauu baby dlm kandungan je. kdg tak turun tanda pon if baby mengeras takde gerakkan dia selama beberapa jam kita kena cpt2 pergi refer hospital.

sy kene seluk mase 36weeks. bukaan 1cm jgk. 38weeks akhirnya beranak jgk 😂.

12mo ago

saya duk rasa 38 weeks juga ni dia nak keluar. kita dah menunggu je. kejap sakit kejap tak. takut pergi hospital kena seluk lagi tapi bukaan tak cukup lagi 🥲 btw congrats sis dan selamat berpantang 🫶🏻

same la due kite…xde tnde2 lagi…bby kerap mngeras je,bby aktif je

12mo ago

saya pon tidak takde pon tanda lendir coklat tu maybe sebab pergi hospital then kena seluk tu yg keluarkan tanda. cuma tanda yg serius belum ada. baby pon aktif jgk. dia seronok duduk dlm perut ibu ni kan 😄

sma due kta sis