Keguguran

Hi mommies n mommies to be.. saya baru keguguran 3 bulan.. nak tanya yg ada pengalaman gugur, ada makan apa2 ubat/supplement tak selepas gugur? Boleh kongsi dgn sy..

21 Balas

Sye mse sah kguguran 14weeks+ sye trus mnum air akar kayu suzyhoney smpai hbis n sye jg pmakanan..vitamin plk sye trus kan amk folic acid...

Pernah miscarriage dulu.. Sy sambung makan acid folic dan berurut sebulan sekali...

Sy mse bln 9,then sy teruskan makan f.acid..alhamdulillah...br je pregy...

Habiskan antibiotic yg doktor bagi je lepas tu sambung makan folic acid.

Lepas keguguran jak trus mkn folic asid tau lepas habis darah nifas ya?

Pas gugur..still mkn asid folic,susu kmbing,shaklee utk kuatkn rahim.

Sya berurut, tungku, tanggal dan minum jamu2 seperti org bersalin

Sy continue ubat yg Doc bg msa checkup...folic acid

Sis mkn maharani pastu lekat plak skrg dh 29week.

Sy makan Jamu Indah Keluarga