Snack sihat , buah-buahan atau jus/pati

Hi mommies. To mommy esp yang pcoser. Korang makan snack apa untuk tetap balancekan hormon progesteron ya?

2 Balas

magnesium, sangat penting untuk balance hormon. untuk naikkan progesterone, cuba kacang2 macam kuaci.

3mo ago

Oh iya, saya mmg makan suppl magnesium skrg. Cuma yg sumber dari makanan je tak sure. Terima kasih tau bg cadangan

pcoser tu apa

3mo ago

PCOSER : penghidap PCOS Sindrom Ovari Polikistik (PCOS) adalah gangguan hormon yang menjejaskan golongan wanita dalam usia reproduktif. PCOS adalah satu penyakit dengan tiga ciri utama: Haid tidak teratur. Lebihan hormon androgen (hormon lelaki). Ovari polikistik - ovari membesar dan mengandungi banyak kantung (folikel) berisi cecair yang mengelilingi telur. Bertentangan dengan namanya, wanita sebenarnya tidak mempunyai sista jika menghidap PCOS.