Reject susu botol

Hi mommies. Mommies ada pengalaman tak baby reject susu botol? Anak sy skrg 1bulan 16hari. Masa umur dia 10hari sy dah ajar dia susu botol (brand avent) . Tpi dia mcm ok tak ok, tak pandai latch puting tu. Tpi still boleh minum masa tu. Skrg ni bagi terus dia mcm nak termuntah. Bila df laju jee dia minum. Mommies boleh suggest tak botol apa yg sesuai? Sy risau sbb bape hari je lagi dah nak start kerja, sy nak tggal baby sy kt pengasuh🥹 #firstmom #pleasehelp

6 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

hi mommy, saya pernah guna dan berbanding brand botol Avent, Pigeon dengan Hegen. Untuk Si manja saya, dia paling suka brand Pigeon. Dari Newborn sampai skrg, memang Pigeon dia selalu minum habis. Dulu cuba Avent pun sama cam mommy, selalu buat nk muntah dan batuk sebab puting dia panjang dan nipis blkg, x serupa puting kita. Cuba pigeon.

Baca lagi
2mo ago

Hi dear. Yess betul, skrg sy pakai botol avent but sy tukar to teat like pigeon punya teat😬 so far my baby ok n shes like it! Dah tak reject botol dah🫠

VIP Member

sme la.. dulu awl2 dier kuning dan sye trpksa bf+fm.. sbb susu bdan tgh sikit.. skrg dh 2bln, susu badan dh matured, dier selesa dgn bf dan tknk langsung fm...penat tpi sye rse bhagia dier memerap dgn sye.. mungkin start kje blik lps dier dh start ambik solid 6bulan ke atas.

2mo ago

Yes betul. Sy pun ok je bila dia memerap dgan sy, tpi kalau di layan sgt mcmtu nanti sendiri yg susah. Mula tu ingat nak kerja bila dia dah amek solid food, tpi bila pk balik nanti dia dah kenal org lagi susah sy nanti🥹

TapFluencer
2mo ago

Tqqq sharing❤️

cube tukar puting. beli puting utk newborn. atau beli puting pupici. tapi dkt shopee jela ade.

2mo ago

Tqqq shareee❤️

macam mana awak.. anak da okey dengan susu botol?

2mo ago

alhamdulillah... hihi

keadaan sis sama mcm saya skrg🥲

2mo ago

yeke… baby saya still xnk btol lagi..