Reject susu botol

Hi mommies. Mommies ada pengalaman tak baby reject susu botol? Anak sy skrg 1bulan 16hari. Masa umur dia 10hari sy dah ajar dia susu botol (brand avent) . Tpi dia mcm ok tak ok, tak pandai latch puting tu. Tpi still boleh minum masa tu. Skrg ni bagi terus dia mcm nak termuntah. Bila df laju jee dia minum. Mommies boleh suggest tak botol apa yg sesuai? Sy risau sbb bape hari je lagi dah nak start kerja, sy nak tggal baby sy kt pengasuh🥹 #firstmom #pleasehelp

6 Balas

sme la.. dulu awl2 dier kuning dan sye trpksa bf+fm.. sbb susu bdan tgh sikit.. skrg dh 2bln, susu badan dh matured, dier selesa dgn bf dan tknk langsung fm...penat tpi sye rse bhagia dier memerap dgn sye.. mungkin start kje blik lps dier dh start ambik solid 6bulan ke atas.

1y ago

Yes betul. Sy pun ok je bila dia memerap dgan sy, tpi kalau di layan sgt mcmtu nanti sendiri yg susah. Mula tu ingat nak kerja bila dia dah amek solid food, tpi bila pk balik nanti dia dah kenal org lagi susah sy nanti🥹