tart nenas

Mommies, kuih raye tart nenas tajam ke? Sy lupe benda tu, nk dekat sebalang sy mkn kuih tu.. ??.. harap x jd ape, rase sakit kt perut skt²baru sedar mkn nenas.. #week 18

14 Balas

Tart nenas inti dah masak takpe. Saya pon mkn takleh benti, amik satu konon nk mkn satu hari satu eh jd bangun duduk bangun duduk duk amik kuih. Rasa mcm time pregnant sedap pulak tart nenas mak buat. Dah masak inti nenas takpe pon, saya pon intu tu mak masak sendiri je.

Sy xpasti la awk, sy baru je mkn sebiji semalam 😜 nasib xjd pape.. Rasanya ikut bdn kut sis.. Utk wanita normal, sy rasa klu nenas yg sudah dimasak kurang skit dia punya tajam. Mkn skit je InsyaAllah masih okay

Saya pn makan hmpir sebalang..Alhamdulillah xde pape..awal.pregnant pun saya suka makan nenas tapi saya makan y dah masak ranum..skrg dah nak masuk 18 weeks

Aritu sy mkn sebiji je tu pun ofismate ofer. Lps tu rse cm cramp2 sikit kt perot. Smpai skrg mmg x mkn, tp terliur sgt suami x bgi hurrmm..redo jela demi anak

4y ago

Aah kadang² rase cramp

Dia atas badan org kot sis.. mcm saya kandungan 8 minggu saya bantai makan durian dgn nanas.. Alhamdulillah okay xde apa2.. Cuma takdelah makan banyak

Ikot bdn jgk..sbb spupu sy time dy 4month..dy mkn tart nenas dlm 4biji..bleeding pastu thn wad..tp kndungn ok je skrg..

Saya habiskn satu balang sis, alhamdulillah elok je baby. Yng x blh mkn tu nenas muda. Tapi depend lh badan orng

Sy habiskn stu balang jgk sis.. Lepas habis sebalang makin lgi balang lain plk.. 😅Alhamdulillah tk de pape..

tkde masalah pn sbb nenas tu dh dimasak lg pun sis.. tp hati² tkot kena gdm huhu..

Okey je..yg tak okey klau awak ada gdm..melambung tinggi gula dlm badan nanti..