Sesuai susu atau tidak.

Hi mommies... Klu baby 4 bulan. Fully fm.. berak cair hijau kekuningan... Itu dikira tidak sesuai susu atau mcm mana? Apa punca ya berak mcm tu? Normal x? Berak sehari sekali... Kadang tu 2 hari baru berak. Mommies2 share pengalaman yaa..

2 Balas

normal je sis.. selagi dia tk crit birit2 tak sembelit tk muntah2 tk kembung perot tk keras. baby da 4 bulan usus makin da nk mtang. kadang 2 3 hri bru berak. sehari sekali berak pun normal.

Berak hijau-kuning-coklat is normal. Tak semestinya hari2 kena poo. Asalkan bby tak meragam, perut tak keras, kerap kentut.