Berapa kerap bayi 3bulan ke atas perlu mandi?

Hi, mommies. Kalau baby 3months keatas berapa kerap ya perlu mandi? Sebab kalau newborn saya baca perlu mandi 2x-3x je seminggu. Tp 3m+ saya takjumpa lg jawapan #ingintahu

28 Balas

2kali je daily, siang sblum 12tgh hari, ptg sblum 7 .. kalau nb xperlu mandi kerap sbb dia xde msalah tidur pun klau x mandi sekali pun .. utk 3bulan ke atas dia dah start aktif main², n mungkin dh ada peluh, mandi perlu utk bg badan dia cooldown n tenang² sebelum tidur ☺️

4mo ago

Kalau hospital putrajaya, memang dorang dah cakap siap2 dorang tak mandikan baby baru lahir. Dorang akn sapu dengan baby oil yg untuk lembapkan kulit tu. Tapi aircord wad kt sana memang sejuk betul, kita yang tua pun mengigil.