Berapa kerap bayi 3bulan ke atas perlu mandi?

Hi, mommies. Kalau baby 3months keatas berapa kerap ya perlu mandi? Sebab kalau newborn saya baca perlu mandi 2x-3x je seminggu. Tp 3m+ saya takjumpa lg jawapan #ingintahu

28 Balas

Saya pernah tanya pead.. paling maksimum 3x sehari je.. tak boleh lebih.. paling elok sehari 2x..

Mcm saya 2 kali je mandi pagi kul 9 mlm time nk tido petang tu mandikan dia sekali lgi kul 5 😁

Thank you so much mommies yang jawab now takrisau dah nak bagi anak mandi macam biasa 😘

2x sehari. 😊 kalau cuaca panas, berpeluh mandi lebih 2x pun takpe.

kalau berpeluh sy bg je baby mandi kerap. bergantung pada cuaca.

2kali jd dah.. mcm kita lahhhhh.. tgok plk cuaca skrg

2x sehari . siang sblm jam12pm. ptg/mlm sblm jam7pm.

Cuaca Malaysia, minimum 2 kali sehari lah