Susu yang sesuai untuk 1st trimester

Hi mommies. First time mom here. Saya nak tanya. Mommies kalau first trimester biasa consume susu apa ya? Sebab saya cuba susu HL dgn dutch lady. Takboleh telan. Amik yang flavour pun sama. Nak try yang esp soy shaklee atau soy protein amway tapi taktahu okay ke tak. Boleh tak mommies share dgn saya 🥹 Terima kasih banyak mommies ❤️❤️

3 Balas

Awak tak biasa minum susu ya? Kalau tak biasa minum susu boleh consult dengan doktor. Doktor akan bekalkan calcium pill. Sebenarnya apa2 susu awak boleh minum. Cumanya elakkan yang berperisa. Tapi kalau awak tak boleh minum yang plain, then minum je yang berperisa. Macam saya ada GDM. Gynae sarankan ambil yang plain. Jadi saya minum Anmum Materna(Plain), dengan susu kotak full cream (Dutch lady, farm fresh, goodday, meadow)

8mo ago

Most welcome 🤗

kalau awak tak biasa minum susu, ambil supplement calcium + magnesium pun cukup dah.

8mo ago

Tq awk tips 🤍🤍

klu awk ada alahan, xperlu consume dulu. dh elok alahan minum semula.