Supplement during pregnancy

Hi mommies nak tanya ESP Shaklee + Omega Guard Shaklee okay ke untuk ibu hamil. Saya masih first trimester nak cuba supplement dan ada orang suggest ni. Ada mommies yang consume these two? Okay tak? #firsttimemom #pregnancy #bantujawab

7 Balas

saya pengguna shakle dari fisrt pregnant 5 week dah mkn. skg 7 bulan. set ibu mngandung. tapi omega ngn esp xambil. saya ambil asid folid, oste,vitalize, dan vitamin c . Alhamdulillah dari bukak buku HB saya 15.7 . skg turun skit tapi masih ok 13.6 . ubat kk saya tggal trus 😅😅

Sis, sy consume full set hamil shaklee, termasuk esp dgn omega guard. Alhamdulillah so far checkup sy okay, dah masuk trimester 2 skrg. Mcm esp, consume 1 scoop bancuh 300ml setiap hari waktu breakfast. Omega guard sy consume 1 biji selepas lunch.

Klu sy mmg x brani nk mkn apa2 supplement tambahan..dlu pernah nk ambil multivitamin msa pregnant juga tp doctor ckp xyah, just mkn prenatal vitamin yg klinik bgi..lg bgus klu sis eat healthy je.. klu nk juga mkn supplement consult doctor dlu..

First trimester, doktor sy suruh sy fokuskan kat folic acid & ubat tambah darah je. Sy mkn ubat Iberet Folic 500. Lepas hbs first trimester, baru la bole mkn calcium, magnesium & omega 3. Tanya doktor dlu

Biasa masa checkup doktor saya tanya makan supplement apa 😅 Saya jawab saya makan multivites, obical, maltofer, omega Doktor cakap ok je.. anak pun membesar dengan baik alhamdulillah

xpernah amek apa2 supplemet. just makan acid folic n ubt yg doc prescribe je. better sis consult with ur doc dlu before take any supplements.

Makan obimin je sebab nak makan pun x berselera 🥹