BERSALIN DI SHAH ALAM

Hi Mommies, First baby saya da 18w Alhamdulillah, nak tanya sbb takut kurang research, mommies kat Shah Alam bole suggest tak hospital mana yang helok serba serbinya utk bersalin? Suggestion bersalin hospital swasta & kerajaan ❤️ :

1 Balas

hi mommy. saya bersalin di Hosp Shah Alam 8/2021. sepatutnya bersalin di Hosp Sungai Buloh / Selayang sebab lagi dekat dgn rumah tapi saya sengaja nak ke Shah Alam untuk pengalaman. Hosp Shah Alam not bad. Nurse di lr bagus,di wad pun baik. seminggu saya warded tak sekali saya dengar jiran dan mak mak lain kene marah, tengking atau complain. mudah kata kalau ada rezeki pregnant lagi lepas ni pun saya akan ke Shah Alam jugak 😊 kekurangan cuma satu je la, masa saya warded tu memang ramai baby pkp. jadi memang take turn jugak nak turun ke labour room dan dekat ward terutama di bahagian kelas 3 tu memang berhimpun la katil mak mak sampai makan walkway counter nurse. saya di offer masuk kelas 2. jadi selesa la sikit untuk saya yg introvert ni. kalau swasta,maaf tau saya takde pengalaman 😅