Baby songsang dalam kandungan 28 minggu

Hi mommies. Bulan lepas kedudukan baby kepala kiri, kaki kanan. Harini check-up kepala baby atas, kaki bawah. Doc kata ada masa lagi baby pusing sebelum 36 minggu. Ada tak mommies yg ada experience kepala baby pusing ke bawah n dapat bersalin normal? Sy harap sangat dapat bersalin normal. #1stmom #besarharapannakbersalinnormal

4 Balas

HRI ni Sy g checkup 29 weeks, kepala BBY dah berpusing ke bawah.. syukur sangat .sbb Sy anak first czer..takut czer PLK kli ke dua..ad masa LGI tu kepala BBY pusing..semoga dipermudahkan urusan awak ..

3mo ago

semoga dipermudahkan urusan awak...

semoga dipermudahkan sis.. jangan risau ada msa lg dia pusing tu.. pnglmn sy dlu msa 36 week dia songsang.. bnykn slwat.. pujuk bby.. mnta krjsma ngn bby inshallah dia dgr..

3mo ago

Insya Allah, itu yg terbaik kan sis. Minta pada Dia, moga Dia gerakkan kepala baby ke bawah. Thanks sis.

Sy ada baca somewhere kata kena suiud lama sikit atau duduk dlm keadaan sujud tu lama sikit (tak semestinya buat dlm solat je) selain pada usaha doa & tawakal 🙂

3mo ago

Insya Allah. selalu doa dalam sujud minta kepala baby berpusing ke bawah.

bby boleh pusing lg. and let say 36w masih diatas, dktr akn refer awk ke pakar o&g utk prosedur ecv (pusing bby).

3mo ago

oh, masih ada harapan lah ni. thanks awk.