Hi mommy cam mana nk bg baby tidur lena waktu mlm?

Hi mommies boleh x bg tips cm mne nk bg ank tidur lena wktu mlm..bby saya nk masuk 4 bulan and lately ni dia tidur wktu mlm msti trjaga..wktu dia tidur biase lps mgrib nnt dlm pukul 9 10 mst trbgun ..saya dh cuba tidurkn dia lambat pukul 9 lbih tetap trjaga pukul 12mlm..klu dh trbgun tu mmg pukul 2-3 pg pulak baru nk tdo ..cm mne ye nk bg tidur lena terus smpai kepagi?

6 Balas

betul mcm ibu2 lain ckp. kena tgk waktu nap siang & susu mcm mana. mcm baby sy 4 bulan, sy bg susu tiap 3 jam, 4oz. selalu siang dia nap 2-3x. mlm mandi jam 7-8, then susu & tidurkan dia dlm 9-9:30mlm. selalu last susu for the day dlm jam 11-12. so dia akan bgn time tu. lepas bg susu terus tidur sampai pg. pg around 5/6 dia akan bgn. lepas susu dia akan tidur semula sampai 8pg. then bgn.

saya susu kan anak tiap 3jam..bg dia knyng2x...klu mlm time dia tdo pun sy bgun kan klu sd 3jam.. nnt anak sy bgun jam 2 atau 3pagi lps myusu msti tdo sndri

Awak kena tengok waktu nap dia , lepastu waktu susu dia .

jadual waktu pagi dia mcm mana? bg susu mcm mana?

waktu nap? biasanya berapa jam, pukul berapa

waktu nap dia?