ikhtiar hamil

hi mommies, boleh tanya tak if kita tgh ikhtiar hamil and dh lepas waktu subur tp at the same time guna losyen mustajab dunia herbs tu sapu kt bahagian perut boleh ke? btw guna losyen tu utk turun kan berat badan juga. mohon pencerahan mana yg pandai bab ni 🥺

10 Balas

tak perlu sis. ikhtiar hamil kena tahu waktu subur. contoh awak jumpa waktu subur, 2 hari bfr waktu subur tu avoid bersama untuk dapatkan the best of kualiti sperm suami awak. semakin pekat sperm, akan ada high chance untuk pregnant. if awak bersama a few days bfr ovulation day pun akan ada chance untuk pregnant, sebab sperm boleh hidup 5 hari. amalkan pemakanan yang sihat, sentiasa exercise, less of stress, and jaga hormon kita sebagai wanita. semoga dikurniakan anak inshaallah.

Lepas gugur haritu, sy terus stop caffeine. Amalkan makanan sihat. Stop junkfood, processed food. Makan healthy food. Minum air banyak. Exercise. Suami & isteri. Kena konsisten, sabar & jgn stress. Banyak doa. Dan sy makan Mega Ratu Bonda Rozita & dia punya jamu. Alhamdulillah terus lekat sebulan lepas tu.. badan sy pun agak besar jgk sebelum pregnant tu. Sy pun fikir mcm sis nk kurus dlu. Tapi insyaAllah kita usaha, Allah bagi tepat pada waktunya🙂

2mo ago

ada lagi ke mega ratu tu? 🥺 nk jual berapa ye

- tahu waktu subur. Awak kena alert dengan period cycle awak - boleh cuba makan supplement. Ada satu supplement saya makan, saya beli dekat alpro pharmacy.. dalam tu ada folic acid dan lain-lain untuk bantu stabilkan hormon awak supaya senang conceive - makan kiwi. Sebiji sehari pun takpe. - jangan kerap minum minuman berkafein. Ia akan ganggu penempelan. - air gas pun jangan minum - losyen/pewangi yang kuat pun elakkan sapu atas kulit..

3mo ago

Multivites.. botol dia warna pink.. kat alpro pharmacy je ada rasanya.. kat shopee pun ada.. powerlife multivites

Tengok kandungan lotion tu. Kalau ada champor atau salicylate, elakkan. Maaf bertanya, kenapa guna lotion tu untuk turunkan berat badan? Nak turunkan berat badan, awak kena amalkan gaya pemakanan yang sihat. Tinggalkan processed food, fastfood, junkfood. Amalkan real food. Cut sugar intake. Exercise regularly. Kurangkan stress. Ini cara yang paling berkesan dan selamat.

nak turunkan berat badan hanya perlu jaga pemakanan, exercise pagi ptg . tinggalkan fastfood proses food semua tu kena tinggal. saya guna losyen mustajab jugak untuk hilangkan rasa lenguh-lenguh pada kaki je... nak pregnant jgn stress2. enjoy je bersama dengan suami...

Selain isteri yang kena prepare, suami pun kena jugak. Suami sy consume pil HİMALAYA SPEMAN (beli kat shopee) utk hasilkan sperm yang sihat. Alhamdulillah dengan izin Allah, terus lekat.

losyen mustajab panas sis. sy penah guna waktu pregnnt setiap kali lenguh lenguh sapu blkng n perut. sy yg sedih sbb bby tinggalkan sy 🥹

sy ikhtiar hamil dngn susu eferty ..dan guna opk hri² selepas priod...smpai jumpa hari subur

tak yah guna lotion tu sis.. memg x jd (klu nak kurus)..

try makan mega ratu bonda rozita.. InshaaAllah ok