Buku Pink?

Hi mommies. Boleh tak utk medical check up untuk pregnancy ni, mula-mula buka buku pink di swasta. Then, dah masuk 25-26w nnt continue checkup di kk. Ada yg pernah buat macamni tak, awal checkup di swasta, nak hujung2 sambung checkup di kk. Boleh share pengalaman? #rhesusnegativemom #bantusharing #ingintahu

8 Balas

Sy transfer in dr klinik swasta ke kk sbb complication, confirm kena bebel dan sindir. Nk mudah bukak terus kt kk dr awal. Sy terpaksa je check up kt kk sbb dh kategori high risk (GDM + gestational hypertension) klu tk, sebolehnya sy tknk jejak situ 😂

3y ago

Check up pulak selang sehari untuk 2 minggu, nak dkt 1.5k gaji saya ditolak sbb trip ke KK yg tk boleh ikut timing saya. Jadi bazir masa dan duit saya lebih dr sy check up kt swasta. Tapi yelah, kena la bersyukur KK terima walaupun sindir tinggikan suara mcm kita ni tunggul dan manusia paling bodoh 😀