Excited Sangat2

Hi Mommies, Boleh Share Ke Brpa Lama Mommies TTC, Menunggu Zuriat? Kalau sya setahun dah.. Macam2 dh harung.. Menangis stres semua ada.. Akhirnya, lekat juga.. ❤️❤️

158 Balas

sebulan lagi genap setahun usia perkahwinan akhirnya preg ank 1st...itu pun mulut2 sana sini sibuk dah bertanya..kerjasama dgn husband sgt2 la penting. lagi satu saya sgt2 jaga area penting kaum kita tu.. elakkn keputihan.. akhirnya bjya 😍😍

5y ago

sekali je pakai.. lepas tu keputihan hilang.. kegatalan pun x. dlm masa 3 bulan, tau2 dah preg.. keputihan ni la yg block saluran tiub saya

Dulu 10 bulan. 1st pregnancy lepas tuh gugur. 2nd pregnancy (5week) 5bulan selepas gugur. Rasa hati tak happy sangat lah. Sebab takut macam dulu. Dan pregnant ini tulang rasa sakit sangat, kepala rasa berat lepastu macam vertigo juga.

sya 3 buln je trus lekat. tp blum rzki cz prgnt kli prtma kguguran. untk yg kdua kli preggy ni 5 buln lps kguguran bru lekat. itu pn mnangis kcwa smpai x nk tlan folic asid knun x bkesan. 😂😂 n now dh 22 weeks. alhamdulillah.

sy nikah 17/6/18 , badan berisi and 4 org kakk sy turun berat badan baru lekat. so sy on diet start april 2019 and smbung puasa. bulan 6 delay period dua hari. 17/6/19 saje buat upt alhamdulillah double line 😊 hadiah anniversary.

5y ago

a'ah sis 😊

Sy 1tahun6bulan kawin bru dpt twu prgnant.. Kerap jgk persoal kn smua ni.. Tp husband ckp tayah stress2.. Y pntg kita happy.. Ad org lg lme nk dpt kn bby.. Husband pn sllu suruh sy positif.. Alhmdulillah skrg da 16weeks6days..

5y ago

Same sis kite. After sthun stgah bru pregnant.. skarg 16 weeks 2days

Saye 9 bulann.. Sedihh bila org selalu tnye belum ad isi ke.. Xsubur lah tu.. Sedih Sgt.. Tpi diam je... Xpela maafkan jela ape org nk ckp.. Skrg alhamdullillah dh nk dekat 4 bulan. Doakn bby sya sihat2 ja..

Belum ada rezeki , sekarang fasa stress , menangis semua tu 😅, biasalah tgk keadaan sekeliling lagi tu macam tu , doakan sy diberikan rezeki zuriat juga macam sis ye 🤗 setahun 6 bulan ttc ❤

5y ago

Tips saya tenang2 tunggu zuriat, saya pergi berjalan dan travel... InsyaAllah kita x fikir sgt. Xyah g jauh2 travel, yang penting luangkan masa bersama happy2 dan jgn stress

Saya 7 tahun menanti. Nak kata tak ikhtiar hamil, ikhtiar juga. Dan alhamdulillah, tahun ni tahun ke 8 dan penantian berakhir. Saya sekarang hamil 6 bulan. Semoga saya selamat bersalin nanti 25/10. ☺️

5y ago

Aamiin allahumma aamiin.. ☺️

Anak 1st 3 thn...yg 2nd ni 7 thn...percaya Allah itu Maha Adil, Maha Pemurah dan Maha Penyayang..rezeki tu semua dh ditetapkn cuma lmbt atau cepat je..keep on praying n dont give up hope ye mommies semua 💪💪

Sy tunggu selama 6tahun baru dpt... Mcm Mcm product dan doctor sy jumpa.... Last last Sy ambil keputusan utk berhenti kerja.. relax dan enjoy ..then X sampai dua Bulan terus lekat..now Sy Dh 4 month +