Perancang keluarga

Hi mommies, boleh share experience/ suggest any perancang keluarga yang ok? First time mom here and nurse kk dah suruh decide siap-siap. Now in 33 weeks pregnancy. Tq in advance *^*

3 Balas

Family planning ni mmg ikut badan awk sis. Ada sesuai ada tak. Mcm mana nak tau sesuai ke tak? Baru first time mom kan. Apa awk blh buat, pilik convenience dulu. Pill kena makan hari2, cucuk 3 bulan sekali, iud ada yg tak selesa tapi mcm takyah pikir dah. Implanon 5 tahun sekali. Kalau rasa boleh commit pill hari2 tanpa skip, ambil pill dulu. Kalau blh commit kk 3 bulan sekali go for it. Pastu. Monitor. Kalau tak sesuai kena tukar. Mcm tu

saya sendiri je takde ambil apa,mula2 pakai kondom lama2 hb dah pandai,hb tak bg ambil apa2 takut effect badan naik

pil blh mereputkn tulang.. inject plk skit ii bdn klau sy mmg rncng sdri