Period Lepas Bersalin

Hi mommy , Nak tanya bila ya datang period after bersalin ? Now 2bulan lebih and Tak pakai perancang apa2 lagi . Tq in advance 🫶🏻#advicepls #pleasehelp #firsttimemom #firstmom

2 Balas

Semuanya bergantung pada hormon masing2. Jika awak exclusively fully breastfeeding, boleh jadi up to 2 years untuk tidak datang bulan. Yang pasti, selepas 2 tahun masih lagi tidak datang bulan perlu berjumpa dengan pakar O&G.

atas hormon badan masing².. ada cepat ada lambat.. sila merancang dgn sebaiknya.. cari ilmu merancang kehamilan jikalau awak betul² nk merancang.. bincang baik dgn suami.. takut terlekat awal.. risau awak yg stress nt..