Brand minyak panas terbaik untuk baby

Hi mommies boleh recommend brand minyak panas/telon yg mommies guna utk baby?

16 Balas

Terima kasih byk2 semua mommies,byk brand rupanya yg sy tak tahu langsung,biasa sebelum ni guna myk angin biasa tu,tp ada terbaca yg camphor dan salicylate tak sesuai utk baby.Tu yg pening nak cari.

minyak telon bebiku minyak tyt (anak kerap membuang lws) yuyi (pns sikit) ltk sikit2 je my baby minyak telon (kelebihan selain utk kembung perut , 8 jam menghindari gigitan nyamok)

2mo ago

btw jgn la beli smua. beli satu je ckup 😅

Saya suka beli minyak baby tropika yg amway. Bau pun sedap. Biasa kalau pakaikan kat baby terkentut2 baby. Lawas. Bukan setakat baby je guna mommy pun guna skli 😂

1mo ago

saya pun bru beli utk anak nk lahir nnt, tp dh rasmi dekat anak 4y, sapu je mesti kentut, masa pakai tu ada rasa angin skit tp kjap je rasa angin tu, so sbelum sapu kat baby bbuh kat tapak tgn kita dlu, sbelum ni guna bebiku wangi sgt. bau baby sgt. both sgt suka.

Tak suka minyak panas / telon. Anak saya sesuai minyak Anugerah Bebe warna ungu. Masih guna sejak baru lahir hingga kini ; 2 tahun lebih.

Saya pakai bebe Anugerah dan Tropika amway. Anak saya 3y suka minta urut kaki dia sebab lenguh2 berjalan, bukan untuk kembung perut sahaja.

Ank sy dari baby smpai skrg umur dh dkt 2thn sy sapu dgn minyak telon bebiku..sy suka bau minyak tu bau mcm baby🥰

Minyak bebe anugerah wangiiii And minyak telon mama's choice.. lepas sapu memang kentut2 anak saya haha 🥹

Sy pakai minyak telon bayini. Suka bau nya. Perut kembung sapu anak sy senang buang angin.

sye suke beli minyak mybeby & bebe anugerah. both bau wangi n lembut je

2mo ago

Yey ada geng