Yogurt Buah-Buahan

Hello mommies boleh ke mkn yogurt buah mcm ni ? Katanya yogurt bagus tp xpasti yogurt yg jenis mcm mana. Dh mkn separuh baru tnya huhuhuhu xleh tahan gaiss rasa mual sbb tu telan jugak 😫😫😫😫😫😫😫 #firstmom #peningkepala #muntah

Yogurt Buah-Buahan
16 Balas

Lagi elok amek yg natural tak ada perisa. Pun sedap. Kalau dah tak ada tak apa lah. Cuma jgn kerap makan sbb takut kandungan gula tinggi. Sy pernah makan brand ni perisa strawbery, tp sekali je sbb manis sgt

Just hati2 gula je kalau yogurt yg mcm ni. Kalau xde masalah gdm ok je. Sy makan yogurt lactel vanilla tu, tub besar. X terlalu manis, x terlalu masam. Mkn ngn kurma. Alhamdulillah xde mslh sembelit or buasir

ramai yg ckp yg dutchlady original elok... tapi Sy amik yg blueberry dngn strawberi je yg jenama dutchlady sbb Sy xleh nak telan susu full cream to jdi Sy beli yogurt je

saya mmg takde masalah gdm, jadi semua jenis dan perisa pun saya makan mcm biasa 🤭 campur makan dgn buah/salad. sedapp

Saya makan yang plain je sis, tak beli pun yang ada buah. hehe

Saya pun makan yogurt macam ni. Okay, tak ada masalah.

Sy mkn plain punya. Tp bila kndungan dh bsr sikit la.

Sy mkn yg strawberry or mix berry sbb nk msm2

yg dutch lady lgi bgus untk naikkan hb skali

OK sis.boleh makan. saya makan setiap hari