Sukar tidur waktu malam

Hi mommies... boleh bg tips? Saya susah tidur mlm sejak 3rd trimester.. selain heart burn dan kerap kencing waktu malam, susah nak tutup mata.. Siang plak kadang2 penat tahan mengantuk... Agk tertekan sebab rutin dan waktu mkn terganggu 😭 Sekian terima kasih#ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

normal tu sis. sye sjak 8 bulan mmg tiap2 mlm jdi burung hantu. dekat2 subuh bru bleh tido. kalau tido siang,lena btul. mlm2 pejam mate cmne pun still xleh tido. so mmg siang sye akn tido skjap .

1y ago

Sama lah sis.. mlm lagi kerap ke toilet.. Siang tu sy lawan2 jgk ngantuk dia.. cuma mcm sy, effect gdm.. sbb makan xon time kan klo tdo siang..

siang tu sis buat apa ya ?

1y ago

kalau buat kerja santai2 je sis☺jgn terlalu push smpai nak siap cepat .. sbb benda tu mmg smpai bila2 x akan habis .. kerja rilek2 je .. lebih2 lagi kaki sis tgh bengkak kan , so jgn berdiri lama sgt .. kalau penat siang hari , mlm mmg x akan dpt rehat sbb mmg slalu ulang alik ke tandas kena lagi heartburn kan .. so siang tu buat kerja biar rilek2 je jgn memaksa nak siap cpt ..