susu kambing

Hi mommies boleh 3rd trimester ni minum susu kambing brand hi goat tu?

1 Balas

Boleh dr awal lagi. Pape jenama pun susu kambing boleh. Asalkan tgk kt kandungan susu tu asli, tiada gula tambahan & tiada krimer. Susu kambing lagi bagus untuk elak kencing manis semasa mengandung (GDM) sebab gula asli pada susu kambing diserap perlahan2 masuk ke dalam darah. Kalau susu lembu cepat masuk, jadi bacaan gula dalam darah tinggi. Itu yg boleh sangkut GDM. Tapi bukan susu lembu shj penyebab GDM ye. Itu slh satu shj.