Cara handle newborn

Mommies blh share tak mcm mana nk handle newborn? Ada cikgu2 suggestion yg blh sy follow tak? Lepastu mcm mana mommies handle direct feed bila nipple terlalu sakit ? Sy kalau blh taknak bg formula sgt. Kalau dh tak tahan tu bagi jgk.

4 Balas

Tahniah atas kelahiran 💐dan mudahan puan pulih dgn baik. Saya follow FB Baby Language untuk cara menenangkan dan menidurkan bayi. Yg lain search di artikel, video dalam apps ni dll channel. Setakat hampir 4 bulan saya df, tak pernah rasa sakit. Saya percaya dengan cara lekapan dan kedudukan ibu dan bayi yg betul semasa menyusu membuatkan tak rasa sakit. Lekapan mulut bayi pada aerola...

saya pun baru alami, baby tak pandai latch sangat and nipple sampai sakit and luka. kena pandai suakan dkt mulut baby bagi masuk betul kawasan areola. utk kurangkan sakit, saya guna nipple cream after feeding. mmg bantu utk heal kan luka

sy tetap df walaupun sakit, sebab lama-lama akan baik sendiri. kalau sakit sangat, lepas df, letak nipple cream

ya fb language.. tkasih Amirah betulkan.