Perasaan bila semakin dkt due.

Mommies. Bila makin nk due perasaan dan emosi akan terganggu jugak ke? Selain sakit pd fizikal & abdomen?

2 Balas

pengalaman sy anak 2. dua2 pregnancy akhir2 trimester emosi mmg terganggu. semua benda jd mslh untuk sy. pantang suami buat salah sikit. mula la sy tarik muka.pg tndas nak marah. kencing berak pon rasa mcm ape lagi. hahahah. xtau lah kenapa rasa cmtu. tp mmg xde mood lah. nak ckp pon pon malas.. petah lagi bila org dok tanya "eh tak beranak lagi?" eh eh ehhhhh rasa nak jerit je. pdhal org tu tanya je..😅

semua tu bergantung pd individu tu sendiri. mcm sy,dr awal pregnant sampailah nak dekat bersalin memang emosi kerap berubah. takut,sedih dan mcm² lg dlm fikiran. tp bila nak bersalin,tiada benda lain dlm fikiran selain sakit. marah,sedih,gembira semua hilang. lepas baby keluar barulah terharu dan gembira