Tak boleh ikat rambut masa nak bersalin

Mommies. Betul ke tak boleh ikat rambut masa nak bersalin? Kenapa ya?

4 Balas

Boleh je nak ikat. Cuma masa bersalin kadang2 nurse suruh bukak ikatan rambut tu sbb nak bg darah ke kepala lancar dan x ada tekanan kat kepala. Sbb masa nak meneran tu, kita akan pakai banyak tenaga. Kadang2 boleh buat kita stress Masa bersalin anak no 2 sebelum raya hari tu, sy ikat rambut masa kat labour room. Tgh2 meneran tu, nurse suruh husband bukakkan ikatan rambut sy

Hi, Puan! Maaf saya tak pernah dengar pula. Sewaktu dalam labour room saya ikat rambut. Takde pula di suruh buka ikatan.

12mo ago

Sy pun misi sruh buka..masa tahun 2020..

Masa sy bersalin xde pulak suruh buka ikatan rambut. diorang tanye nak bukak tudung ke x je😂

saya nurse bukak. hehehhee.