Bagi pandangan

Mommies, betul ke kalau kandungan sihat Dan kuat kita stress mcm mana pun tak kan miscarriage.? Boleh share pengalaman first time pregnant, tapi kena kerja, kena hadap stress, masalab lain2, tapi lahirkan baby dgn berjaya? Mak sy selalu bgtau semasa dia mengandung first time mcm2 dugaan, hidup susah, nk makan pun tak de makanan sbb tak de kerja, ayah pun kerja tak tetap. Checkup pun tak pergi. Tapi selamat lahirkan kakak sy. #firsttimemom #bantusharing

4 Balas

bgi saya sebab dulu udara tk mcm sekarang tk byk pencemaran sgt ... skrg kereta pon byk , asap byk , makanan pon byk makan yg proses ... skrg mcm2 penyakit 😅 sebab ibu saya lahirkan adik saya pramatang .. sebab masa tu susah, ayah tkde kerja ... mungkin juga takdir Allah rahim mak awak kuat... Kalau awak tkde pilihan lain terpaksa bekerja pon elok2 ...☺️ doa banyak2 semoga kandungan sihat 🥰 💪🏻 Macam kwn saya pon mak dia terpaksa bekerja masa mengandung kan dia, pernah jatuh masa kerja n hampir gugur .. tapi Alhamdulillah kandungan selamat sampai lahir ... semuanya berbalik kepada takdir 😁

maaf saya takda pengalaman bab ni, tapi family saya mcm tuh, bila kerja keras, stress , bahaya juga sebenarnya utk pkembangan baby. m perlu juga check up ,utk tau condition baby tiap bulan. jgn ikut pengalaman org sis, lain org ,lain badan. apa pun awak kena enjoy je time pregnant yaa, jgn stress, jgn buat benda berat. rasa tak sedap hati, g je klinik terus. janji kita tau baby mcm mana.

Jgn Ikut pengalaman org lain Sis Dan Org dulu Dan sekarang Bukan Sama.. monthly Check Up Is Must Utk Ibu N Baby Sebap Anything Can Happen Anytime..Sekarang Byk Case Itu La Nie La..Kalau Sis Syg Baby Dlm Perut Itu..Sis Kena Kuat Dan Doa Byk2.. Sy Faham sumtimes Kita Ade Problem Dan kita stress Tapi Try To Claim Down..Mkn Healthy Food.Jgn Buat Kerja Berat

7mo ago

calm down bukan claim down

sebenarnya bahaya tauu stress² ni boleh bagi impak pada baby, sy dah ada pengalaman baby meninggal dlm kandungan usia 9bulan sbb sy hari² stress entalah mungkin bkn rezeki sy kot, semoga kandungan sy kalini sihat² aamin