Confinement lady berbaloi tak?

Hi mommies, berbaloi ke kalau kita ambil CL atau ada cara lain yang lebih bagus, jimat dan berbaloi baloi? Taknak susahkan mak time berpantang, suami pjj

7 Balas

Kalau saya, terutama anak first mmg berbaloi ambil CL.. amat2 membantu. Ibu dapat banyak rehat sbb mostly yg uruskan baby CL, makan disediakan, rumah CL yg urus n package utk ibu sekali (urut, tungku, mandi, sauna dll)…kalau diberi pilihan bersalin swasta (bil mahal) atau hire CL, saya akan pilih CL… bersalin tetap sakit tapi selepas bersalin lagi kena kuat mental n fizikal so sgt2 perlu ada yg bantu… kalau dpt dua2 pun bonus jgk hehe