Cramp Perut

Hi Mommies.. Hari tu sy dah tanya...ni nak tanya lagi laaa... Xpe ke rasa macam cramp je perut ni... Belah kanan... Kadang² dia lari pegi belah kiri jugak...runsing je rasa... 🥺🥺🥺 Now baru 6w2d.. #pleasehelp #ingintahu

4 Balas

Masa 6 weeks ada rasa. Masa tu tak tahu pregnant. Kejap kiri kejap kanan. Tapi sekejap sekejap je rasa tu. Ada satu masa, waktu saya 7 weeks, cramp macam time senggugut tapi diserang beberapa saat pastu gone. Sampai week 9 tak rasa cramp lagi yang macam tu. Saya rasa tu biasa kalau kejap kejap sebab rahim nak mengembang. Kalau kerap, kena pergi jumpa doktor. Sakit belakang tu pun saya rasa juga. Semalam paling teruk rasa tak selesa badan. Tapi suspect angin je. Semoga kandungan kita semua baik baik je.

1y ago

InshaaAllah okay. Saya pun first child. Faham kalau banyak yang kita risaukan. Sis banyakkan minum air tau. Banyakkan rehat. Tenang tenang. InshaaAllah semua selamat. Ohh semoga baik baik je sis. Saya PJJ dengan suami. InshaaAllah kita kuat. ❤️

sy pun 6w2d..harini menjadi2 mual..pinggang dn blkg bdn rasa sengal2,nk cari posisi utk tido selesa pn ssh sikit..

1y ago

iye aisyah,sama la kita..kdg rasa nk menangis 😄🤧

normal sis untuk awal2 kehamilan ni...nanti lama2 dia akan okey sendiri...

1y ago

sama lah .. lagi2 bila nak tido memang rasa lenguh...saya selalu letak bantal peluk dekat perut dgn kaki untuk alas biar selesa sikit....baru lah okey..

Samaa sy pun ;((

1y ago

huhuhu.... tq awk.... awk jga diri bebaik ya... 🥰♥️