Baby 28 hari dah minum 3/4 oz normal ke?

Hi mommies, baby sy bru 28 hari. Masa lahir, berat dia 3.81 kg . Sekarang, dah 4.7kg. Awal2 saya bagi 2 oz je, tpi bila dia dh nk masuk sebulan ni, sy top up jdi 3oz/4oz sbb tgok baby makin besar n meninggi. Kalau minum 2oz mmg x ckup. Blh share pendapat? Tqq :) Disclaimer: Sy epmom (Exclusive pumping mom). Awal2 lahir, anak kuning, kena duduk bwh lampu, so kena pump susu hntr. Lps dh keluar, baby x pndi latch, n breast sy bnyk kali terluka darah. Skrg sy ada kat kg berpantang (susah nk cari Dr or LC), so plan balik rumah sndiri nnti, bru nk try refer Dr or LC.

2 Balas

Bagusla dpt jd epmom.. sy lepas habis baby kuning sb mase kt hospital bg formula atas nasihat nurse..terus susu sy makin kurang n skrg dh kering..lg2 sb pantang sndri.. penat..

Normal, ikut demand baby