Berat Baby 9 Bulan

Hi mommies. Baby sy baru masuk 10 bulan. Masa check up 9 bulan, berat baby sy baru 6.5kg. Dia memang kecik je sb lahir pun 2kg. Sy full bf smpi umur 6 bulan skrg fully fm S26 SMA sebab nk bagi dia gemuk tp tgk berat dia xde meningkat sgt. Tapi dia sgt aktif, berak pun okay hari2. Perkembangan dia dah boleh achive apa yg baby 9 bulan dpt tapi berat je x ckup. Mcm mne ye? Sy risau tp ad yg ckp jgn risau asalkan dia sihat. #pleasehelp

5 Balas

Kena pantau lah pemakanan anak gitu. Pastikan waktu tidurnya mencukupi, bawa anak morning walk kena Vitamin D drpd cahaya matahari. Parents ambil masa berkualiti bermain dgn anak selalu walaupun anak dibawah jagaan orang lain.