Meniarap sendiri

Hi mommies, baby u all start mengiring and meniarap masa berapa bulan, baby I dah 4m11d still tknak mengiring and meniarap sendiri. Is it ok? I kerap jgk buat tummy time dkt baby. Dia kerap angkat kepalaa je nak bangun. If bagi jari tu, dia akan genggam and angkat bdn sendiri utk duduk, utk meniarap tkde lagi tnda ii. Any suggestions? #pleasehelp #firstmom #ingintahu #firstbaby

2 Balas

ank sy 2 bln lebih dh meniarap. skrg 4bulan 5 hri dh. utk bg dy cpt meniarap sy sllu bntu dia. sbb sy kdg2 mnyusu smbil mengiring. jd ble dia dh pndai mengiring. sy slow2 tolak bdn dy bg meniarap pstu btulkan tgn dia. then biarkan dy 5 min. lpstu sy akn ulang2 cmtu tiap2 hri smpaila dy pndai sndri. sy ingt lg time tu sy prgi tndas lpstu sy tgllkan dia dlm keadaan tgh baring. bru je kluar dri tndas tgk2 dy dh meniarap sndri. start dri tu sy xtlg dh dia. sy buat dlm 5 hari je lpstu sy dh malas dh nk tlg dia. sis cubala buat. gudluck sis.

3 bln dh meniarap..sis ajar la dia mniarap hri2...sy tgk fb cra nk ajar mniarap..kita tolong dia pusing hri2..lme2 dia sndri bt...