Gigi baby seawal 3 month ?

Hi mommies.. baby selalunya tumbuh gigi waktu month ke brapa ye ? because my bby bru 3 month tp dh mcm dok gatal gusi ja.. tak awal sgt ke 3 month dh tumbuh gigi ?

1 Balas

Gatal gusi awal tak semestinya gigi tu dah nak keluar juga . Tapi bila anak start gatal gusi dia akan kerap meragam juga atau lebih mengada sebab dia dalam keadaan tak selesa lagi lagi kalau gatal sangat sampai mengganggu tidur malam . Tumbuh gigi at 3m pun tak mustahil kalau dia dapat calcium yang cukup

4y ago

ohh.. begituu.. tq ya sis membantu..