Ruam panas newborn

Ibu2 ada tak baby newborn yg kulit sensitif tak boleh guna sabun mandi? Saya guna sabun cetaphil dpt free gift dri hospital, naik ruam dkt seminggu tp taktau apa punca. Sampai lah nurse dtg rumah dia perasan ruam tu n dia kata kalau ibu ada asma/resdung anak mungkin dpt penyakit kulit. So saya stop sabun baby cuma pakai air sahaja, dlm masa 3 hari dh kurang merah. Ada sabun lain tak yg betul2 ok dgn kulit sensitif?

2 Balas

Kalau baby newborn xdigalakkan sgt pkai Sabun. Anak saya dlu masa lahir Pakai baby Johnson’s yg sensitive, Pastu naik merah, tukar cetaphil, kulit jadi kering, Pastu tukar la segala Sabun Kat farmasi. Even klinik hospital bagi ubat sapu. Xhilang jgk. Last2 Anak kena mild eczema. Lambat tau Sbb Baru g jumpa pakar kulit Anak. Ni next baby Mungkin umur sebulan Baru Start Sabun as doc derma suggestkan

2y ago

Start 2 bulan. Tapi Skrg ni tgk Dia Serasi dgn QV. da setahun Anak saya. Kurang sikit kering2 Kat celah2 pelipat Dia. Saya sapu jgk olive oil. Ap2 pun kena ikhtiar n pantau jgk

Cuba guna Kain Norwex sis