baby 7 bulan tak poo

Hi mommies, baby saya nak masuk 7 bulan, dah start makan bubur & buah2 puri. Masuk harini dah 4 hari tak poo. Kencing kentut mcm biasa. Cuma bila part dia nak teran, nampak mcm dia tahan je. Maybe sbb 2 minggu lepas dia pernah rasa poo yg pekat tu, dia takut nak poo lagi. So malam tadi bagi dia air jus pear, pure punya. Pagi ni belum ada tanda nak poo. Ada tak mommies xp mcm ni? Saya decide nak pegi klinik harini

1 Balas

Anak saya start makan dia jadi sembelit... Kalau dalam masa 3hari dia tak popo, saya masukkan ubat untuk buat dia popo... Kalau takda kan nanti kembung perut dia...