Nicu & susu badan

Hi mommies.. Baby saya dalam nicu, saya nk pump susu utk bagi pada baby.. berapa jam sekali saya nak pump dan brpe oz saye nak bagi pada bby sehari? anak sulong, saya xde pengalaman.

2 Balas

Saya dulu semasa baby dalam NICU, pump setiap 2 jam. Dan saya asingkan kuantiti ikut banyak mana yg baby perlukan per feeding ( ikut procedure semasa handle ebm). Jumlah ounce yg diperlukan per feeding mungkin puan boleh bertanya kepada nurse NICU yang incharge baby.

sis blh pump setiap 2jam..brape auns tu x pasti plak..depends pd bby jgk..try tnya nurse

5y ago

okeyy sis... tq..