Period selepas bersalin

Hi mommies , baby saya dah 4bulan lebih and 1st period sy after deliver datang masa lepas 100hari , maknanya selepas 3bulan bersalin . Tapi sekarang sy tak datang bulan lagi . Ada bersama ngan suami and guna protection secara natural saja . Risau sebab period tak datang lagi . Normal ke period tak teratur selepas bersalin ? Sy dah google cuma nakkan kepastian dari mommies kat sini . And sy fully breastfeeding baby dari lahir sampai sekarang .

3 Balas

Tak pakai perancang tu agak merisaukan sbb awak dah datang period. Pengalaman saya dari anak no 1 sampai no 4..full breastfeed. 6 bulan pertama sahaja tak pakai perancang. Lepas 6 bulan, walaupun masih tak period saya dah start makan pil perancang. Kalau nak kepastian baik buat ujian kehamilan.