Gender Baby.

Hi mommies. Apa simptom masa pregnant baby girl & baby boy mommies dulu? Meh la share sini 🫶🏻 #18weeks

15 Balas

sy 1st bby girl, takde alah.. bila masak sambal asyik bau macam tak pecah minyak lg.. kadang suh husb rasa.. dy cakap ok je.. tapi bila nak scan bby asyik pusing2 je dy.. tak nak tunjukk 🤣 menerap la kepit laa.. ade sekali je kalau tk silap, doc ckp mcm burger.. pastu takdan nak kompom dy gerak dah.. hadiah dr kakak sy, dy beli baju set girl.. hehe.. walaupun x tau jantina baby.. alhamdulillah betul.. ni baby girl dah 4 tahun, dy tak suka bau sambal.. dy cakap busuk 🤣🤣 makanan yg warna2 merah pun dy x nk.. pedas katanya.. tapi bila tomyam mau la jugak dy makan.. kali ni 2nd baby, baru 20w+- scan time 18 w camtu doc cakap cam boboy.. harap2nya boboyy la, daddy dy takde geng lg 😆 tapi sy 2x pregnant ni mmg tak selera masak sendiri.. and kali ni awal rasa lenguh2 kaki.. 2x pregnant perut mmg lambat nampak.. 6bulan+- baru nampak.. orang cakap kulit tebal 😅

Anak sulung boy… xde spotting, suke makeup pkai lawa2… tade alahan langsung… sampai kadang2 lupa pregnant 😂 suka mkn manis2 dessert2… tau2 perut beso je… gerakan lembut sgt… Tgh preggy baby girl skrg… ade spotting 2hari igtkan period sumbat 😂 tak suka makeup, alahan 3bln, tak boleh bau tumis & bau dapur… tak suka mkn dessert2 😵‍💫 gerakan baby sgt extreme ye sampai senget perut, skrg tgh 30wks ☺️

8mo ago

🤣😂😂😂

3org girl, sorg boy n yg last ni boy in Shaa Allah... mmg preggy pesen xde alahan sangat... mkn pn biasa²... berat bdn mmg akan turun lau preggy wpun xde alahan mn... paling prasan bentuk perut... mmg berbeza antara girl n boy... boy mmg bentuk perut tu melonjong tajam ke dpn... dr preggy 5bln da npk... girl perut tu beso sekata... tak tajam ke depan ..

1st baby boy - xde alahan sampai bersalin. semua benda boleh makan. kalau part make up sama je mcm sebelom pregnant. sensitif. jerawat blkg badan 2nd baby girl - xde alahan sampai bersalin. semua benda boleh makan. kalau part make up sama je mcm sebelom pregnant. jerawat belakang badan

Hi mommies. Sy simptom mse mngndung ank slung xde mabuk lgsung. Muka Berseri2. Slung boy.. Ank no 2 nie lahir bulan feb aritu. Simptom mabuk teruk, muntah ptg & mlm. Kpla pusing, loyal, sebu perut. Muka kusam. Lahir la bby girl.. Alhmdulillah dh sepsng.

baby girl-xde alahan..tau2 perut da besar..nk bersalin🤭 baby boy-alahan sampai 5 bulan,lgsung tak boleh masak.. nk dekat due ni muke kusam gile.. nervous btol yg no2 ni..moga dipermudahkan segala urusan untuk sy dan mommy2 yg lain..amiiinnn

sekrg scan baby girl. sepnjg pregnt suka makeup nk tdo pn pakai lipstik, suka pakai lawa2 nk keluar. suka benda masam2 dn muka drp awl pregnt smpai skrg 6 bulan bersih xde jerawat. alahan takde lamgsung alhmdulilah❤️.

Bby girl, muka kusam..takda seri takda glow..mls siap, suka msm2... Bby boy, muka glow heloks, rajin siap2, rajin makeup...suka mnis sgt sgt..gerakan mcm pdg bola dlm perut..

11mo ago

Hihi samaa.. masa pregnant baby girl dulu tak pernah ler orang nak memuji2. Memang nak tengok cermin pun tak koser sebab down sangat rasa tengok muka sendiri Bila pregnant baby boy, semua tegur muka berseri, walaupun saya memang tak pernah makeup. 😂 memang semua orang teka dalam perut mesti baby boy. 😃

sy pregnant boy , suka manis lagi lagi aiskrim . alahan sampai 7weeks je . mmg suka bermekap . nk tido siap pakai liptint hahhahahahahha .

Baby girl - mual smpi 4bulan,kuat makeup,suka warna soft2,suka manja gn suami,kuat mkn manis,muka glowing 😆