hospital pack

Hi mommies, apa nak pack for hospital preparation? Please share ?

1 Balas

Boleh google around apa essentials yg perlu ramai blogger share. Beli ziploc bag utk senang asingkan dan ambk barang. Barang baby labour room 1. Receiving towel/bedung(tak kisah yg sekali dgn topi ke tak) 2. Kalau bedung xde topi ltk topi baby skali 3. Pampers 4. Set baju+sluar 5. Bole ltk skali set sarung tgn+kaki Pstu prepare utk day 2/ day 3 kut2 kena stay lebih. Asingkan dlm ziploc bag jugak. Tp tmbah la barut baby/mandian baby beli yg trial pack(yg kecik je), minyak telon, wet wipes-nnt nak mandikan baby senang ambk je dlm satu bekas Satu lg utk extra-pampers, extra baju, extra bedung, lampin/towel nk lap2 mulut baby Utk ibu ready la pad, disposable panty, nursing bra, breast pad, nipple cream,kalau nk bwk milk collector pun boleh. Baju ready utk balik rumah je sbb kt hospital pakai uniform dorg-baju senang breastfeed, sweater, kain batik, telekung sbb sblm brsalin stil kena solat,selipar toilet, alat mandian ibu. Bwk tudung sarung lebih+stokin. Tu je rasanya. X perlu bag besor2 mcm nk blk kampung. Beg kcik mcm utk naik flite dh ckup

5y ago

Thanks membantu sgt 😊😊