Bersalin - Vacuum

Hi mommies, anyone here yg ada pengalaman bersalinkan anak guna vacuum tak? Mmg kepala anak nampak agak besar ke even dah almost 3 months? Bengkak vacuum tu dah hilang tapi perasan kepala dia mcm besar sikit. Mmg gitu ke? Genuinely curious. And mcm mana tumbesaran anak korang? Share tau!! Thanks in advance 🫶🏻 #firstmom

3 Balas

Boleh semak pada graph lilitan kepala anak. Setiap kali checkup tanya nurse/doktor graph anak okay atau tidak. Anak saya dah 2y6m. Guna vacuum jugak. Alhamdulillah takde apa2 masalah. Graph semua okay.

Setiap bulan akan cek tumbesaran baby kan. Termasuk lilitan kepala. Kat situ kita boleh tau tumbesaran baby OK atau tak. Jika setiap hari puan nampak membesar, terus jumpa doktor untuk pemeriksaan

sy..tp alhamdulilah ank sy ok...kple dye akn cntik blik cume amek mse sikit...tp wat mase nie ukur lilit kple semue cntik je..