Baby jarang menyusu di siang hari

Hi mommies. Anak sy dah masuk 3bulan lebih. Kalau siang hari dia jarang nak menyusu. Siang normally 3 kali jer, 3oz stp kali menyusu. Tu pun x dihabiskan dlm satu masa. Menyusu sikit² untuk stp jam. Cuma bila malam dia sedang tidur, baru dia laju sikit menyusu. Habis 3oz sekali menyusu. Malam max 3 - 4 kali menyusu. Sy bg fm S26. Ingatkan sebab masalah susu. Bila tukar jenama lain, pattern menyusu masih sama. Skrg ni dah tukar ke enfalac pun masih sama. Normal ke mcmtu?

2 Balas

Mcm anak saya. Dia kerap bangun tak sis? Or susah tidur?

1y ago

Dia tidur sekejap². Setiap kali tidur dalam 30minit jer. Malam jer dia tidur lama sikit.