Bila start bagi susu full cream ?

Hello mommies. Anak saya dah setahun. Makan dia okay so far kecuali kalau dia sakit ja dia tak berapa selera makan. Saya ada plan nak bagi dia stop susu formula. Slow slow la bukan berhenti mengejut. Saya pernah nampak orang start bagi fullcream milk kat anak bila anak setahun ke atas . Mommies ada tips ?

5 Balas

dalam kotak @ pack dua dua okay. macam anak saya dia reject yang tepung. dalam kotak dia nak minum. pastu brand pun lain2 rasa fullcream nya, sebab anak saya reject dutchlady dan fernleaf. brand lain dia okay. try & error. 👍🏻

nk brhnti fm atau nk brhnti botol ? ..kalau tukar ke full cream guna botol jugak tkde msalah ..cuma tgok ank boleh terima atau tak ..masuk setahun boleh fokus kepada pemakanan n kurgkan susu ..

before stop, try dlu bg susu full cream dutch lady kotak tu.. sye try bg anak, dye luah balik 🤣 jd nye continue fm smpi skg..

try bg yg dlm kotak dlu. if dia okay blh beli yg susu tepung tu

sy bg fc guna susu tepung. sikit2