baby 5 bulan

hi mommies, anak saya baru 5 bulan 9 hari, boleh ke saya bagi baby saya makan bubur kosong ? sebab dia dah tunjuk yang dia lapar bila menyusu pun tengok dia macam tak puas. boleh ke ?

2 Balas

Tak boleh. Kena genap 180 hari iaitu 6 bulan. Saya cadangkan awak follow FB happybabyfoodmalaysia untuk mantapkan ilmu pemakanan baby. Macam2 info bermanfaat untuk kita sebagai ibubapa.

benda tu normal je sbb dia duk perati. tak ada keperluan dan xperlu blbg apa2 solid food till umur 6mth. continue bg susu sahaja, klu nmpk dia xpuas, tambah oz susu.

6mo ago

kalau buat susu pekat sikit bole ker