Urat Kaki

Hi mommies . Ada x yg mcm sy, skrg dh nk masuk 15w. Kebelakangan ni, rasa sengal2 kat paha, bila check rupanya ada urat timbul.. normal ke ? Ada urat yg halus2 merah.. ada yg timbul, boleh rasa benjolan urat bila disentuh. Risau pulak. Dan rasa x selesa ..

3 Balas

Basically normal tapi nanti check up sis tanya Dr/nurse sebab tiap kali saya check up mmg akan tanya ada bengkak kaki dan sebagainya. Sebab first trimester kaki saya bengkak. Dr kata bahaya juga sebab takut pengaliran darah terganggu & takut berlaku darah beku and dia suggest saya pakai stoking khas untuk pregnant

masa saya buka buku pink, nurse ada tanya ada urat tak.. saya cakap tak ada.. nanti awak bagitahu nurse doktor pasal urat kaki tu.. nurse doktor yg bg jawapan je la..

normal